Brezplačna poštnina nad 29 €, 069-706-060 ali hello@mycoopti.com
Brezplačna poštnina nad 29 €, 069-706-060 ali hello@mycoopti.com
Košarica 0

DOBERLAB.SI
laboratorij dobrega z dr. Ajdo Marič, univ. dipl. biotehnol.

O, živjo! To sem jaz. Ajda, doktorica biotehnologije. Moja misija je na enostaven in naraven način izboljšati tvoje počutje ter kakovost tvojega življenja.

Lepo te pozdravljam v mojem svetu, kjer sem združila izjemno zanimiva področja, ki me najbolj zanimajo ter mi pomagajo ustvarjati zanimivo in še kako uporabno vsebino. Pridruži se mi pri odkrivanju zanimive vsebine, ki temelji na znanstvenih raziskavah in ti lahko pomaga pri:
--> izboljšanju spanca in vsesplošnega počutja,
--> doseganju boljših vadbenih rezultatov,
--> neprebojnem spominu,
--> visoki koncentraciji in zavidljivi mentalni sposobnosti,
--> notranjem miru oz. najti “zen” ter
--> dvigu energije in to brez kavice.

OD KOD STRAST DO GLIV?

V tretjem letniku fakultete sem se prvič srečala z glivami in njihovim ogromnim potencialom. Od tega, kako lahko njihove encime uporabimo v pralnih praških ali za spran videz kavbojk, do tega, kako lahko z njimi očistimo okolje in jih nenazadnje uporabimo tudi v prehrani (tu jih poznamo kot gobe). Ob vsem tem se mi je pojavila misel: “če lahko izboljšajo okolje tako, da odstranijo težke kovine, kaj vse šele lahko naredijo za nas?”

Področje, ki se ukvarja z blagodejnim učinkom gob na naše zdravje, me je pritegnilo tako močno, da sem vpisala doktorski študij bioznanosti na ljubljanski Biotehniški fakulteti. V raziskovalni nalogi sem se posvetila (so)gojenju zdravilne glive, ki je pri nas poznana kot rdeči kvasni riž, njeno strokovno ime pa je Monascus purpureus. Ugotovila sem, da že najmanjša sprememba pri gojenju vpliva na končni rezultat in da je pri gojenju vzdrževanje optimalnih pogojev izjemno pomembno, saj lahko samo na tak način zagotovimo visoko kakovost končnega izdelka.

KDO SO ČREVESNI PRIJATELJI?

Antibiotiki niso bili učinkoviti. Še zmeraj je prisotno vnetje sečil. Predpisala vam bom nove ...”
Postalo mi je slabo in šlo mi je na jok, ko sem slišala tako govoriti svojo osebno zdravnico. Nič ni imelo smisla. Še eni antibiotiki? Pa saj sem jemala že tri različne? Zakaj me vnetje sečil še vedno muči in zakaj imam občutek, kot da antibiotiki opravljajo Sizifovo delo? Ali je prišlo do odpornosti na antibiotike? Nešteto vprašanj se mi je podilo po glavi. Mikrobiologija, ki obravnava cel mikro svet okoli nas, je zelo zanimivo področje, a ji do takrat nisem posvečala takšne pozornosti, kot si jo zasluži.

Tukaj bi morale biti pikice,” je dejala zdravnica, ki je izvajala ultrazvok trebuha “Pikice?” sem začudeno vprašala. “Ja, pikice, če je dovolj mikroorganizmov, bi morala biti tu prava gneča, vendar je ni. Trajalo bo vsaj pol leta, da se poveča njihovo število.”

Ko sem si rekla, da imam od tega trenutka naprej dovolj jemanja antibiotikov, sem resno zavihala rokave in začela razmišljati, kaj lahko naredim, da tem pikicam pomagam pri rasti in jim povrnem njihovo slavo, vsaj po številčnosti v mojem telesu. Poglobila sem se v raziskovanje dobrih učinkov čisto majhnih bitjec, ki živijo v mojem črevesju, saj sem resnično potrebovala spremembo.

S svojimi prijatelji rada razvijem pozitiven in zaupljiv odnos, zakaj ga ne bi tudi s “prebivalci” v mojem črevesju? In tako sem podrobneje spoznala črevesne prijatelje. Kaj smo dosegli skupaj? Ponavljajoče vnetje sečil, s katerim sem se soočala od mojega 18 leta, se mi od takrat ni več ponovilo. Strast in radovednost, kaj vse lahko naredim za svoje črevesne prijatelje, pa ostaja še danes.
 

KAKO IZBIRAM IZDELKE IN KAJ LAHKO NAJDEŠ ZASE?

Doktorirala sem iz biotehnologije, zato se v moji trgovini nahajajo izdelki, za katere vem, da so proizvedeni pod natančno nadzorovanimi pogoji, saj se tako zagotavlja visoka in ponavljajoča kakovosti izdelkov. Poleg tega so vse surovine sledljive, produkti pa so pred postavitvijo na trg analizirani s strani zunanjih laboratorijev. Izdelki so popolnoma naravni in narejeni v skladu z mojimi vrednotami.

OSTANIVA V STIKU

Vpiši se na novičke

1x mesečno boš prejel/a koristne nasvete na svoj e-mail, ki ti lahko izboljšajo kakovost življenja

Več o pogojih prijave